28. kesäkuuta 2012

84. Eipä ollut kertaakaan

Ei mitään.
Ketään.
Missään.
Koskaan.

Ei milloinkaan.
Silloinkaan.
Tuolloinkaan.
Tällöinkään.

- Ikinä.

Ei vain ole.
Tai edes ole olematta.


- Nina Stine 28.6.2012
Lähdin siitä, etten halunnut päähenkilöä runooni, koska melkein aina kirjotan itestäni. Itseasiassa ensimmäinen ja sutattu säe oli "Henkareihin ripustettu nainen." Sekin tuntus liian omakohtaselta. Sitten muistin tosta laululyriikan käsikirjasta "yhden koon ja neljän ämmän" -säännön. Se tarkottaa, että biisissä pitäis aina olla Kuka/Mikä, Missä, Milloin, Miten ja Miksi. Noh, siinä teille siis vastaukset :D

Oli kieltämättä aika vaikea tehdä runoa, jolla ei olisi mitään tapahtumapaikkaa tai -aikaa. Tai henkilöitä ja ylipäänsä tapahtumia. Yrittäkää vaikka ite O.o Mä olen aika tyytyväinen, mites te? :D

Ps. Runon nimi tulee tyypillisestä lausahduksesta "Olipa kerran...", jos sitä ei heti sattunut huomaamaan :)

4 kommenttia:

  1. Mul meni hetki ennen ku tajusin tota, mut minkäs sille voi jos blondin aivot omistaa, joka tapauksessa kiva toi runo :3 Semmonen yksinkertainen, mut ei kuitenkaan :)

    VastaaPoista
  2. Haha :D No kyl sul sit aika fiksut aivot on blondiks, ku kerran ylipäänsä tajusit :D. Ja kiitti, kiva kun säkin innostusit kommentoimaan :)

    VastaaPoista
  3. Kävin täällä sivullasi pitkästä aikaa...Olen ihan tarkoituksella yrittänyt hetkeksi unohtaa koulun. Olen nyt saanut blogi-kipinän ja huomasin tämän blogisi taas täältä suosikeistani. Hienoja runoja olet saanut aikaiseksi. Kiva, jos olet saanut vinkkejä/inspiraatiota siitä Heikki Salon kirjasta:) Nähdään syksyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä näin kesälomalla onkin hyvä välillä jättää ajatukset koulusta hieman vähemmälle :)

      Ihan yllätyin itsekin, kuinka paljon kirjasta on saanut inspiraatiota. Ja kiva kun eksyit uudelleen sivuilleni, nähdään! :)

      Poista